Til innholdet

Best på legemiddeltransport med sensorer fra GSGroup

Best Transport er en stor aktør innen frakt av legemidler i Sverige. For at legemidlene ikke skal forringes underveis, er det strenge krav til stabil temperatur i lasterommet. Derfor har Best Transport installert et mobilt temperaturovervåkningssystem fra GSGroup.

Dette resulterer i at Best Transport nå har full kontroll på lasten.

Kvalitetssikret temperaturovervåkning fra GSGroup

Jonas Wahlström er leder for miljø og kvalitet hos Best. Det er han som har hovedansvaret for at all legemiddeltransport hos selskapet holder topp kvalitet. Wahlström er svært fornøyd over resultatene av temperatur-overvåkningssystemet fra GSGroup.

«Den største fordelen for oss er at vi nå på en svært enkel måte får opp dataene vi trenger for å sikre kvaliteten underveis i transporten. Dette er ytterst viktig for både oss og våre kunder, og GSGroup har gjort denne jobben betraktelig enklere for oss,» forteller Wahlström.

 

Enkelt å justere temperaturen i lasterommet

Bests lastebiler er nå utstyrt med svært nøyaktige temperatursensorer. Disse sensorene er installert i lasterommene, og oppfyller de strenge bransjekravene GDP og EN12830:199.

Transportsentralen kan følge med på temperaturen underveis, og temperaturen i lasterommene blir arkivert hvert femte minutt. Om det skulle inntreffe et temperaturavvik, går det ut en automatisk varsling til sentralen.

«Overvåkningen skjer sentralt, derfor har vi full kontroll på hele flåten samtidig. Skulle det skje en temperaturforandring i et av lasterommene, så får sjåføren umiddelbar beskjed om å justere temperaturen i sitt lasterom,» forklarer Wahlström.

 

Et prisgunstig produkt av høy kvalitet

Det er svært enkelt å installere de trådløse sensorene. En sentralenhet blir først plassert i førerhuset, og denne kommuniserer trådløst med sensorene i lasterommet. Løsningen fra GSGroup scorer også godt økonomisk sammenlignet med konkurrerende produkter.

«Sensorløsningen fra GSGroup var den mest gunstige for oss økonomisk av alle de ulike systemene vi vurderte. Og nå som vi har benyttet system i mer enn ett år, kan vi helt tydelig si at vi er svært fornøyde med både avtalen vi har inngått og hvordan løsningen fungerer i hverdagen!»

 

Økning i antall transportoppdrag

Det er svært viktig for Best Transport å ha en høy troverdighet på at de er en kvalitetsleverandør av transporttjenester. Spesielt innenfor frakt av legemidler er dette en kritisk faktor for å beholde og utvikle gode, lojale kunder.

«GSGroups system har gode funksjoner, er lett håndterlig og presist. GSGroup har også et godt renommé i markedet. Dette er viktig for vår troverdighet som logistikk-partner. Vi har merket en økning i transportoppdrag fra våre eksisterende kunder, og det er utrolig viktig for oss i Best Transport,» avslutter Wahlström.

 

Om Best Transport:

Transportselskapet Best Transport ble etablert i Sverige for over 40 år siden. I dag har de mer enn 400 kjøretøy som utfører titusenvis av transportoppdrag hver eneste uke. Et viktig satsningsområde for Best Transport er transport av legemidler.

Selskapet har baser i Stockholm, Uppsala, Gøteborg, Malmø, Växsjø, Luleå, Oslo og København.