Til innholdet

En Porsche "på kjøpet"

Da politiet fant igjen den stålne bilen, takket være GSGroups sporingsenhet, fant de ikke bare den Porschen de letet etter, men to.

GSGroups alarmsentral fikk inn en alarm om at en Porsche Macan Turbo 2020, til en verdi av 870 000kr, var stjålet i Skåne.

Det ble raskt mistenkt at bilen var i ferd med å forlate landet da sporsenderen viste at den var ved fergekaien i Kapellskär der det er ferge mellom Sverige og Estland.

Både svensk og estisk politi ble kontaktet da det ble innsett at neste ferge snart skulle gå. Takket være et godt samarbeid mellom GSGroup og utenlandsk politi, ble det besluttet at når fergen nådde estisk havn, ville alle lastebiler bli stoppet og undersøkt.

Da tyvene kjørte av fergen, ble de arrestert og lastebilen ble undersøkt. I lasten ble funnet ikke bare Porsche Macan Turbo som ble søkt etter, men også en Porsche GT3 verdt SEK 1,760,000 som ikke hadde en sporsender installert.

Vi kontaktet eieren som med hell i uhell fikk sin Porsche GT3 tilbake, til tross for at den manglet en sporsender.

– Det hele startet da min kone og jeg så at været ville bli fint kommende helg og bestemte oss for å dra på landet.

Vi har aldri før hatt problemer med innbrudd eller lignende på gården vår. Hvorfor vi har blitt så spart, tror jeg, skyldes i stor grad det faktum at det bare er en enkelt inngang og utgang som fører gjennom hele gården. Da er det ikke bare jeg som har boligen min på gården, to av slektningene mine bor også her, og vi sørger alltid for at noen er hjemme.

Søndag ettermiddag da vi fortsatt var på landet, ringte politiet og spurte om jeg var eier av en Porsche GT3, jeg svarte at ja det er meg, og da politiet sa at de hadde funnet den på en lastebil i Estland, trodde jeg først ikke på dem.

Jeg ringte slektningen min og ba ham sjekke om bilen fortsatt var i garasjen. Utenfor garasjen var det ingen tegn til innbrudd, ingen dør var ødelagt eller åpen, og ingen vinduer ble knust. Men inne i garasjen var det ingen bil.

Da vi kom hjem, innså vi at de hadde pillet forsiktig ut vindusruten på en av dørene, hoppet inn gjennom hullet og deretter brukt nødlåsen til å åpne garasjeporten. Etter det må bilen ha blitt lastet på en trailer og dekket for, ellers ville noen sannsynligvis ha fanget dem da de kjørte ut.

Hadde ikke politiet funnet bilen min på samme lastebil som den med sporingen i, kunne det lett ha gått en uke før jeg hadde hatt noe ærend i garasjen og oppdaget at bilen min var borte.

Jeg er veldig takknemlig for at den andre Porsche-eieren hadde vært smart nok til å installere en sporingsenhet fra GSGroup, og at jeg var så heldig denne gangen.

Da jeg kontaktet forsikringsselskapet mitt Länsförsäkringar, fikk jeg også et fantastisk svar. Hvordan man skal gå frem når bilen har blitt stjålet og er i et annet land, kan ha vært litt komplisert. Men de gjør alt fra å bringe den hjem til Sverige til å ta den med til et Porsche-senter for en gjennomgang, og så kjører de den hjem til meg.

Jeg vil selvfølgelig få en sporingsenhet fra GSGroup nå, for så mye flaks har man bare en gang.

 

Relaterte nyheter