Til innholdet

Porsche 911 og Audi S8 til en verdi av 200.000 EUR gjenfunnet i Latvia

Tyveriet skjedde i begynnelsen av august, da tyvene tok seg inn i eierens privatbolig og stjal bilnøklene. Tyveriet fant sted i Osby, sør i Sverige.

GSGroup døgnbemannede alarmsentral tok umiddelbart affære da meldingen om tyveriet kom inn. GSGroup har utført søksoperasjoner som dette siden 1992 og nok en gang skulle det vise seg at lang erfaring og et stort nettverk ble avgjørende. Biltyverier av denne typen er i de fleste tilfeller utført av vel organiserte kriminelle miljøer og det kreves derfor spesialkunnskap for å få stoppet dem.

GSGroup fikk de første signalene fra de stjålne bilene nord for Stockholm. På dette tidspunktet hadde GSGroup innledet samarbeid med svensk politi og det ble etterhvert klart at bilene var på vei med ferje til Ventspils i Latvia.

GSGroup har et stort partnernettverk i Europa. Latvia er intet unntak. Siden man nå visste at bilene måtte være ombord på ferjen, ble også latvisk politi og tollvesen innvolvert i saken. GSGroup kalte ut sitt søksmannskap, som sammen med politi og toll ventet på at ferjen skulle ankomme Ventspils. Ikke lenge etter ferjen var lagt til kai, fikk søksmannskapene signaler fra en trailer, som fra utsiden virket som skulle transportere matvarer. Det gjorde den altså ikke.

 

Kunden fikk med dette tilbake sine 2 biler og forsikringsselskapet sparte store summer.

Kriminelle ser alltid etter nye måter å stjele biler og annet utstyr på. Denne søksoperasjonen, som så mange andre, viser at erfaring og kunnskap er avgjørende faktorer for å lykkes. En sporingsenhet alene vil i slike tilfeller ikke være nok. Den menneskelige evnen til å konkludere basert på tilgjengelig informasjon er en nøkkelfaktor. GSGroup har igjen bevist at selskapet innehar denne kunnskapen, som det tar mange år å bygge opp.