Til innholdet

Porsche Cayenne funnet gjennom samarbeid mellom politi og teknologi

Tyvene fikk ikke mer enn et par timer på veien før de ble tatt

Tidlig en morgen blir GSGroups søksteam oppringt av politiet i Sverige. En bil er stjålet i løpet av natten, og det er en fortvilet bileier nå som nå ønsker at politiet tar opp jakten på de som har stjålet den. Bilen er en Porsche Cayenne, en bil i millionklassen.

-Vi har full forståelse for at dette er en fortvilende situasjon. Sammen med politiet går vi igjennom den informasjonen vi har, forteller leder for søksteamet i GSGroup.

Politiet har allerede fått meldinger om et par observasjoner på bilen i løpet av natten, likevel har de ikke lykkes å få stoppet den. Bilen er utstyrt med Spotguard sporingsteknologi fra GSGroup. Søksteamet vekker nå enheten som sitter i bilen til live, og får første posisjon.

Godt samarbeid er essensielt

- Posisjonen viser oss at bilen er ved riksvei 41, sør for Borås i Sverige. Kort tid etter får GSGroups søksteam beskjed fra sporingsenheten at bilen er i bevegelse, og på vei mot Kinna. Når vi får informasjon fra enheten, kontakter vi politiet og gir dem informasjonen om bilens siste posisjon.

GSGroups søksteam og politiet holder kontakten og kort tid etter har politiet stoppet bilen og pågrepet to personer.

Det er alltid en god følelse når stjålne objekter kommer til sin rett. Vi ønsker å berømme politiet for å være raske på ballen. Uten dem kunne tyvene fort ha kommet seg betydelig lenger geografisk, og eventuelt ut av landet, sier lederen for GSGroups søksteam.

Politiet skal nå gjøre en teknisk undersøkelse av bilen for å sikre bevis.