Til innholdet

Sandefjord kommune velger flåtestyring fra GSGroup

Teknologiselskapet vant anbudet og skal levere 45 enheter over en periode på inntil fem år

Sandefjord kommune blir med det en del av den stadig voksende rekken av kommuner som bruker GSGroup’s teknologi.  At det ble nettopp Sandefjord, som er hjemkommunen og hvor det europeiske hovedkvarteret til GSGroup ligger, er ekstra stas for salgssjef Morgan Kittilsen.  

- Vi er veldig glade og fornøyd med at Sandefjord kommune valgte oss som leverandør. Dette var et offentlig anbud, og vi var i tøff konkurranse med andre nasjonale aktører, så denne leveransen smaker ekstra godt på flere måter.

GSGroup har siden starten av 90-tallet jobbet og utviklet produkter for å effektivisere og digitalisere arbeidshverdagen til håndverkere, og folk i servicebransjen. Produktene består av timeregistrering, ordrehåndtering, kjørebok, flåtestyring og sporing- og gjenfinningstjenester. Kittilsen mener bredden i produktene og samarbeidet på tvers av avdelingene betyr mye for hva GSGroup kan tilby i dag og i fremtiden.

IoT, vekst og sikkerhet

Flåtestyring og veivedlikehold handler både om effektivitet, men også om sikkerhet ovenfor innbyggerne i kommunen.

- Det og til enhver tid vite hvilke veier som er brøytet og når de er brøytet ved for eksempel et kraftig snøfall, gir en god og viktig oversikt. Det sikrer også at nødetatene og andre kommer frem til pasienter og brukere, uansett vær og føreforhold. Dette er noe av det viktigste vi som samfunn kan bidra til, og hvor vi ser at teknologien er et viktig verktøy, sier Kittilsen.

Det skal være et enkelt og intuitivt system som gir god og sømløs kommunikasjon for dem som jobber i kommunen, og Kittilsen påpeker at innspill og dialog med kunder er et viktig ledd i prosessen med å drive produktet fremover.

- Vår løsning har blitt formet etter dialog og innspill fra våre kunder. Det er viktig for oss å kunne tilby produkter som retter seg direkte mot dagens og fremtidens behov. Vi har enkel utkalling av mannskap, sjåførene har mulighet for å varsle og registrere avvik som feilparkerte biler, skader på vei, vanskelig fremkommelighet osv.

I tillegg utviklet GSGroup i 2018 en App kalt, «Asset Manager», som gjør det mulig for kolleger å kunne «se hverandre» i et kart. Dette sammen med muligheten for å registrere avvik gjør sjåførenes hverdag lettere og mer effektiv i arbeidet med veivedlikehold.

Stein Olav Skarbø, som leder GSGroups forretningsenhet i Norge, er imponert over timingen til Sandefjord kommune.

- At de benytter mulighetene som ligger der akkurat nå som sammenslåingen med nabokommunene er et faktum, er særdeles god timing. Det gir store fordeler nå som «kaos» er det man ønsker seg aller minst, sier Skarbø.

 

Relaterte nyheter