Til innholdet

Slik sikrer du deg mot båttyveri

Sommeren er høysesong for båttyveri. Flere steder i landet har politiet allerede gått ut med advarsel om at organiserte kriminelle saumfarer norske havner på jakt etter sitt neste bytte. 

Båthavner fulle av nypussede og blankpolerte fritidsbåter kan virke som en magnet for frekke båttyver. Fritidsbåter er spesielt populære for mobile vinningskriminelle, og vi ser ofte at det er både motorer og båten som stjeles. Men hvordan kan du forebygge båttyveri? 

Eksplosiv økning i tyveri av båtmotorer

NRK rapporterer om en eksplosiv økning i tyverier av og fra båt denne våren. I Vestland sitter nå tre menn, som er mistenkt for å ha stjålet båtmotorer for millioner av kroner fra båthavner i Bergens-området. 

De tre mistenkte hadde hele 24 motorer i sin besittelse da de ble arrestert - alt var utstyr som hadde blitt rapportert stjålet i løpet av kun seks dager. Politiets teori er at stjålne båtmotorer blir smuglet ut av landet og omsatt for millioner i Øst-Europa. 

Elektronisk sporingsutstyr beskytter mot tyveri

GSGroup har lang fartstid med å utvikle elektroniske sporingssystemer som passer til både bil og båt. Vi samarbeider tett med både politiet og forsikringsbransjen, og våre sporingssystemer er en god sikkerhet for kunder dersom de oppdaget at båten har blitt stjålet. 

«Tyveri oppleves som både frustrerende og skremmende for mange, og det er noe man selvsagt vil unngå. Dersom uhellet skulle være ute, gir våre sporingssystemer en oversikt over posisjonen til objektet. Vi varsler også dersom disse blir flyttet utenfor gitte geo-soner. På denne måten er det vanskelig å gjemme seg bort, og sporingssystemet kan i tillegg virke preventivt,» sier administrerende direktør i GSGroup, Espen Virik Ranvik.

3 raske tips til en sikrere båt

  1. Sørg for at essensielt utstyr, slik som motoren, er fastlåst i båten eller innelåst. 
  2. Monter elektroniske sporingssystemer i båten. Hvis uhellet først er ute, er det godt å vite at vi kan spore objektets posisjon. 
  3. Benytt en båthavn med gode rutiner for vakthold. 

 

Les mer om og bestill elektronisk sporingsutstyr fra vår nettbutikk