Til innholdet

Statens Vegvesen går foran som grønt eksempel

Vegvesenet moderniserer bilparken og anskaffer nå 140 elbiler. Valget falt på helt nye Polestar 2. Og kjøreboka kommer fra GSGroup.

Moderniseringen av bilparken går fort i Norge. I år er det ventet at de elektriske bilene for første gang vil stå for mer enn 50 prosent av det totale nybilsalget. Nå melder også Statens vegvesen seg på i kampen for et bedre miljø. I løpet av høsten er det ut med 155 «fossilbiler» og inn med 140 nye elbiler og 15 hybridbiler.

– Statens vegvesen har store ambisjoner på klimafronten. Vi skal være en del av løsningen, ikke en del av problemet. Da skulle det bare mangle at vi begynner med oss selv, og bytter ut bensin og diesel med biler som går på ren energi, sier veidirektør Ingrid Dahl Hovland.

Foto: Knut Opeide/Statens vegvesen
Foto: Knut Opeide/Statens vegvesen

Svensk design og norsk kjørebok

Vegvesenet har valgt å lease 140 helt nye Polestar 2. Det betyr 408 hk og en rekkevidde på 470 km. Firehjulstrekk skal sikre fremkommelighet for de ansatte året rundt. Den oppgraderte bilparken vil på lik linje med resten av kjøretøyene Vegvesenet disponerer få installert kjørebok fra GSGroup. Selskapet har levert kjørebok og flåtestyringstjenester til Statens Vegvesen siden 2017. 

 

Sparer miljøet - og penger

I tillegg til de første 140 bilene som nå fases inn skal 50 fossildrevne varebiler i løpet av høsten erstattes av 50 varebiler med elektrisk motor. Andelen lavutslippskjøretøy i Vegvesenets bilpark vil dermed på kort tid gå fra svært lav til over 20 prosent. 

- Det føles veldig godt å vite at vi bidrar både til et bedre klima, et bedre miljø og vi sparer penger – penger vi kan bruke på andre samfunnsnyttige ting, sier Hovland. Den totale besparelsen på utskiftingen er beregnet til 10 millioner kroner årlig.

 

Støttes av leverandørene

- At offentlige selskaper går foran og tør satse på miljø synes vi er bra. Det legger et press på både samfunnet generelt og andre som har store bilparker generelt. Vi ser oftere og oftere at kundene er opptatt av at det skal gjøre godt, ikke bare for egen vinning men også for klimaet, sier administrerende direktør i GSGroup, Espen Ranvik. 

 

Mer informasjon om kjørebok finner du her. Vil du vite mer om for eksempel vår CO2-rapport og kilometerberegning, ta kontakt  med oss på 22 00 40 00 eller via epost kundeservice@gsgroup.no.