Til innholdet

Stjålet GPS-system med sporingsutstyr avslørte tyveribande

GSGroups søksteam ledet tysk politi til en bil med stjålne varer verdt over en halv million euro.

Fem GPS-systemer ble stjålet en tidlig mandag i april under et innbrudd ved en transformatorstasjon i Jylland i Danmark. Et typisk GPS-system for en landbruksmaskin koster normalt opp mot 150 000 kroner. De siste årene har både landbruk og entreprenører blitt hardt rammet av innbrudd, der tyvene spesfikt har vært ute etter disse GPS-systemene.

Derfor har GSGroup i samarbeid med bransjeorganisasjoner utviklet en sporingsløsning for GPS-systemer. De stjålne GPS-ene hadde denne sporingsløsningen installert.

– Vi fikk et signal om at utstyret var rundt den dansk-tyske grensen og derfor kontaktet vi både dansk og tysk politi, sier Sune Andersen i GSGroup.

– Samtidig aktiverte vi vårt tyske søksteam, som fulgte sporet av bilen som kjørte østover. Vi fryktet at bilen var på vei til Polen, og derfor satte vi gjennom vårt kontor i Litauen også et polsk søksteam i beredskap, forklarer Andersen.

Åtte personer arrestert etter seks timers jakt

Etter seks timers jakt klarte tysk politi å stoppe en Mercedes Sprinter minibuss. I bilen fant politiet rundt 25 dyre GPS-systemer og andre stjålne varer verdt anslagsvis en halv million euro. Åtte litauere ble arrestert.

– De fem GPS-systemene med sporingsutstyr blir nå sendt hjem til Danmark, mens Europol jobber med å finne eierne av de gjenværende GPS-systemene som ble funnet i bilen, sier  Andersen.

Siden 1992 har GSGroup utviklet sporingsløsninger for bedrifter og privatpersoner. Dersom et objekt skulle bli stjålet er vår alarmsentral åpen 24 timer i døgnet og klar til å bistå i søksoperasjoner. GSGroup har utviklet sporingsløsninger i 30 år, og har gjennomført flere tusen søksoperajsoner.

– GSGroup har et sterkt nettverk av lokale, profesjonelle søksteam som samarbeider tett med politiet. Derfor er også mulighetene våre for å finne igjen stjålne objekter veldig gode.

GSGroup har hovedkontor i Sandefjord i Norge og har i tillegg 15 kontorer i ni land i Europa.

- Det handler om å være ett skritt foran de kriminelle ligaene. Da må også vi være representert i alle land, for å være raskt på ballen når vi får beskjed om at noe er stjålet. Ofte blir utstyret stjålet i ett land, transportert gjennom et annet og solgt i et tredje. Da er et globalt partnernettverk og erfaring essensielt, avslutter Andersen.