Til innholdet

Transport- og logistikksektoren setter strenge klimakrav til egen bransje

Teknologien gjør det mulig å kutte utslippene og samtidig sikre økonomisk vekst

 

Blekket har størknet. Ord som det grønne skiftet og klima og har for lengst slått rot, også i transportsektoren.  Flere av de store bedriftene i bransjen har som mål å redusere co2-utslippene i løpet av få år, og det er ikke lite de ønsker å satse.

Flere velkjente aktører ønsker å kutte utslippene fra 30% til så mye som 90% i løpet av de nærmeste årene. At bedrifter tør å satse på miljø legger et press på bransjen som helhet, sier administrerende direktør i GSGroup, Espen Ranvik.

- Vi ser at kundene er opptatt av at det skal gjøre godt, ikke bare for egen vinning men også for klimaet, sier Ranvik.

Lang fartstid gir viktig innsikt

Siden starten av 90- tallet har GSGroup jobbet med og utviklet løsninger som skal effektivisere og optimalisere driften. Produktene består av flåtestyring, mobil ordrehåndtering, sporing- og gjenfinningstjenester og kjørebok. I takt med at klima og miljø har blitt satt på dagsorden, har også produktene blitt tilpasset det nye markedet. Ranvik sier nærmere 30 år i bransjen og et tett samarbeid med kundene har gitt selskapet en verdifull innsikt, og at det gir muligheten til å snu seg rundt og tilpasse produktene.

- Våre produkter gir kundene oversikt over forbruk, gjennom blant annet kilometer- og CO2-rapportering. Med disse verktøyene kan du måle endringer og planlegge og iverksette tiltak basert på tall i klartekst. Vi ser at disse verktøyene for mange er det som skal til for at bedriftene kommer i gang med å redusere sitt totale utslipp.

Ranvik mener det ofte er nettopp det å komme i gang som er krevende, for selv om det skrives mye om klima og miljø kan det allikevel være vanskelig å vite hva den enkelte bedrift kan gjøre.  

- Det er lett å sette seg mål, men å følge opp, evaluere og dokumentere krever endel av bedriftene. Vi opplever at ønsket om endring i aller høyeste grad er til stede, og med våre produkter og fortsatt tett dialog med våre kunder, håper vi å kunne være en bidragsyter nå og i fremtiden.

- Vi har alle et ansvar, og å skape en bevissthet rundt temaet, sier Ranvik som mener at alle kan være med og utgjøre en forskjell.

Husk at du når oss på 22 00 40 00 eller via epost kundeservice@gsgroup.no dersom du har spørsmål om for eksempel vår co2-rapport og kilometerberegning.