Til innholdet

Tyver stoppet av GPS-sporing

Takket være GSGroup, har Københavns politi arrestert to personer og siktet dem for tyverier av minigravere og entreprenørmaskiner til en verdi av DKK 1,2 mill. 

 

Et tyveritokt i Danmark gikk ikke helt som planlagt for to serbiske statborgere, som nå mistenkes for en rekke tyverier fra byggeplasser på Sjælland. 

Senest gikk det utover en byggeplass i Herlev, hvor tyvene stjal en minigraver av typen Takeuchi TB216. Det de ikke visste var at maskinen var utstyrt med sporingsutstyr fra GSGroup. Eieren av maskinen meldte fra om tyveriet til GSGroup Alarmsentral og jakten var i gang. Noe senere kunne GSGroup søkemannskaper spore maskinen til en adresse i Havdrup, nær Roskilde. 

Dansk politi ble informert og foretok en ransaking av noen leide lagerlokaler. Her fant man den stjålne minigraveren og ytterligere entreprenørmateriell, som nå skal identifiseres. 

"Det er politiets oppfattelse, at tyveriene har vært organisert og målrettet mot byggeplasser på Sjælland, fortrinnsvis i det storkøbenhavnske området. Det er med stor tilfredshet at vi har kunnet foreta arrestasjoner og dermed sette en stopper for aktiviteten til de to personene. Det er snakk om store verdier, som det kan være vanskelig å sikre fullstendig mot tyveri. Utover den materielle verdi, gir tyverier av denne art også et tap i form av forsinkelser i arbeidet på byggeplassene de er lokalisert", sier visepolitiinspektør Torben Henriksen fra Særlig Efterforskning Øst (SEØ). 

Det er snakk om to menn på 35 og 40 år, som begge er serbiske statsborgere. Etter politiets oppfattelse har disse siden november 2020 stått bak en lang rekke tyverier av minigravere og andre entreprenørmaskiner på Sjælland. Det antas at målet var å selge maskinene videre i Serbia.