Til innholdet

VVS-industrien må digitaliseres i møte med fremtiden

"Det er alfa og omega i bransjen vår å være digital i møte med kunder - det har alt å si i dag."

Dette mener daglig leder Thomas Lind fra rørleggerfirmaet Mogens Lind & Sønner Aps. Siden 1991 har selskapet spesialisert seg på service og installasjon av gass- og fjernvarmeanlegg. Montørene deres jobber daglig i planleggingsverktøyet Smartday, som er helt sentralt i digitaliseringsarbeidet.

Enkelt og bare noen få tastetrykk

“Med Smartday har vi et system som gjør at vi enkelt kan gi kunden et tilbud til allerede når vi er på besøk; vi kan dokumentere via tekst og bilder, og vi kan sende fakturaen samme dag. Alt ved hjelp av noen tastetrykk, sier Thomas Lind.

“Det er enkelt å lage en oppgave i systemet med kundens informasjon, og her er det også informasjon for montøren om den spesifikke oppgaven. På den annen side kan montøren enkelt fylle ut arbeidskort og fotodokumentasjon for bruk i kvalitetssikring. ”

Alfa og omega for å være digital

Selskapet har i dag over 10.000 kunder. Thomas Lind overtok driften i 2006, og han mener at rørleggerindustrien ikke har noen sjanse uten et system som effektiviserer og digitaliserer hverdagen.

”Selv vokste jeg opp i en digital verden, men jeg har ikke vært god nok til å se verdien av det. Det er alfa og omega for bransjen vår å være digital i vårt møte med kundene - det har alt å si i dag. Smartday har gitt oss den muligheten, og samtidig skapt en prosess der vi har lært mer om vår egen virksomhet og hvordan vi vil jobbe i fremtiden. "

Forbedret kontantstrøm

Thomas Lind påpeker også at digitale systemer gir en nærhet til kunden. All informasjon er tilgjengelig på en og samme plattform, noe som gjør oppfølgingen enklere og mye mer effektiv. Til slutt styrker det virksomheten.

“Vi er veldig glade for Smartday. Først og fremst er kontantstrøm viktig for en bedrift: at det er en kontinuerlig strøm av penger inn på kontoen og ikke bare ut av den. Det er med andre ord veldig viktig at fakturaer sendes og betales i tide og at grunnlaget er riktig. Vi får det med Smartday. Vi kan fakturere samme dag som oppgaven er fullført: At fakturaen sendes ut raskt og at det er god og grundig dokumentasjon på utført arbeid er en sikkerhet for både kunde og selskap. "

God kontakt med GSGroup

Thomas Lind er veldig fornøyd med sin Smartday-løsning og berømmer teamet i GSGroup for innsatsen og støtten, både i det daglige samarbeidet og i forbindelse med oppstarten.

“Det er et utrolig brukervennlig system og ikke tidkrevende å bruke. Det er lett å komme i kontakt med GSGroup - og de ansatte i GSGroup er raske og løsningsorienterte i forbindelse med akutte problemer som har oppstått. Problemene vi har hatt har vi påført oss selv. Hvis de ikke har svaret der og da, ringer de tilbake innen en time og de går grundig gjennom alt til det er forstått. Det føles bra og betryggende, og det er noe jeg har klart å fortsette internt i selskapet, sier Thomas Lind