Til innholdet

GSGroup skal levere sporingsverktøy til Posten Norge AS

Foto: Håvard Jørstad/Posten 

Sandefjordsbedriften GSGroup vant anbudskonkurransen, og sikret seg en av de største enkeltstående IoT-kontraktene i Norge.

 

- Det var en enorm glede da tildelingsbrevet fra Posten tikket inn på e-post, sier salgssjef i GSGroup Morgan Kittilsen.

Anbudsprosessen, som startet i 2017, ble initiert av Posten Norge for å finne et helhetlig system for fremtidig utvikling og kostnadsbesparelse for organisasjonen.

Divisjonsdirektør Morten Berntsen i GSGroup, sier det betyr mye for en bedrift fra Vestfold å hale i land en slik kontrakt.

- Dette er en av de største IoT-kontraktene som er inngått i Norge, og viser at teknologiutviklingen både i GSGroup og i Vestfold ligger langt fremme både nasjonalt og internasjonalt, sier Berntsen.

Anbudet går ut på å levere over 4000 sporingsenheter til containere og tilhengere. Posten Norge har til daglig flere tusen containere som til enhver tid er i bruk, men ønsket bedre oversikt.

- Posten Norge er en av Nordens største logistikkaktører, med flere enheter og datterselskaper. Vi ønsker i større grad å samle oss om ett system for sporing av utstyr uten egen motor, sier pressesjef John Eckhoff i Posten Norge.

Viktige krav fra Postens side var en løsning med godt batteri med lang levetid, kombinert med pris, oversiktlig software og fleksibel teknologi.

- Med én felles applikasjon å jobbe på, som passer både på web og mobil, får Posten den totale oversikten og strukturen de ønsker. Dette vil spare dem for vedlikehold av flere systemer. Samtidig vil Posten kun ha én leverandør å forholde seg til, noe som frigjør ressurser, sier Kittilsen.

Ledende europeisk leverandør

Teknologibedriften GSGroup fra Sandefjord har hatt en rivende utvikling de siste årene. Blant annet står de bak teknologien til Telenors store satsing «Smart arbeidsdag», og leverer flåtestyring til flere kommuner i Norge. I tillegg kjøpte de nylig den danske sensorbedriften Flextrack, noe som styrker GSGroups ledende rolle innen anvendt sensorteknologi.

- GSGroup er en aktør i dette markedet med over 25 års erfaring innenfor sporing og gjenfinning. Dette er svært lenge selv i internasjonal målestokk. Det er spennende og givende å være en del av en organisasjon som elsker å løse nye utfordringer med bruk av teknologi, sier Kittilsen

- I dag er vi stolte

12. november ble det første oppstartsmøtet mellom partene avholdt. Kittilsen beskriver prosessen som ryddig og oversiktlig, og sier Posten Norge er ivrige etter å komme i gang.

- Det er veldig hyggelig for oss å levere produkter til en kunde som er i vekst, og hvor vårt produkt er så etterspurt. At det haster for Posten å få produktene på plass, viser at løsningen er riktig for dem og har stor merverdi. Vi har erfaring med store prosjekter og Posten er en profesjonell aktør, så dette skal nok gå veldig bra, sier Kittilsen som gleder seg til det videre samarbeidet.

- Dette har vært et utsøkt team-arbeid, hvor ressurser fra alle hjørner i bedriften har jobbet sammen for å tilfredsstille de kravene som er gitt. I dag er vi stolte, avslutter Berntsen.

Om GSGroup

GSGroup er en ledende europeisk leverandør av tjenester og systemer for mobile datafangstløsninger og anvendt sensorteknologi. Selskapets produktportefølje består i dag av merkevarene Handyman, Smartday, Guard Systems, Spotguard, Paikannin.com og MyFleet. Hovedkontoret ligger i Sandefjord og totalt har selskapet kontorer på 13 ulike lokasjoner i 9 forskjellige land. GSGroup har også en rekke partnere rundt om i Europa. 2017 var et rekordår for GSGroup med stor vekst og en omsetning på nærmere 195 millioner norske kroner.

Om Posten Norge

Posten Norge AS er et nordisk post- og logistikkonsern som utvikler og leverer helhetlige løsninger innen post, kommunikasjon og logistikk. Konsernet møter markedet med to merkevarer, Posten og Bring.

Kontaktinformasjon

Espen Virik Ranvik, CEO, GSGroup, + 47 22 00 40 00

John Eckhoff, Pressesjef, Posten Norge AS, + 47 913 97 071