Til innholdet

Stjålet Porsche 911 GT3 RS funnet med sporingsteknologi fra GSGroup

Teknologi og godt samarbeid med svensk politi ble avgjørende for å få tatt biltyvene

En stor blå lastebil svinger av på en rasteplass i nærheten av E4. I lasterommet står to stjålne biler med en verdi på over 3,5 millioner. Lite vet sjåføren at GSGroups søksteam følger med på bilens posisjon.

Helsingborg, Sverige.

-En Porsche av denne typen finnes det ikke mange av, så det er klart at denne vekker litt ekstra oppmerksomhet, sier Espen Ranvik, administrerende direktør i GSGroup, om bilen som nå er meldt stjålet.

For dette er ikke en hvilken som helst type. Bilen er en fullspekket Porsche 911 GT3 RS, en bil som går for rundt 2,5 millioner svenske kroner. En fortvilet eier har tatt kontakt, for den står ikke lenger der den ble parkert.

Bildetekst: Her kjørte lastebilen med de stjålne bilene i lasterommet

Bilen er i bevegelse

GSGroups søksteam henter ut data på bilen og en liten sporingsenhet vekkes til live. Enheten settes i såkalt «Tracking Mode», og søksoperasjonen er i gang. En katt og mus-lek, tyver mot teknologi.

-Vi får opp signaler om at bilen er i bevegelse. Nærmere bestemt på E4 østover med kurs mot Stockholm forteller salgsdirektør Recovery i GSGroup, Klas Wassberg.

Etter en stund gir signalene beskjed om at bilen nå står i ro. Posisjonene snevres inn og søksteamet får opp bilder av en rasteplass.

-Søksteamet har hele tiden hatt tett og god dialog med politiet, og det er essensielt i slike saker. Når vi får beskjed om at bilen står parkert, oppgir vi koordinatene til politiet, som er raskt på stedet, forteller Wassberg videre.

Det er ingen Porsche å se, men en stor blå lastebil. Inne i traileren har sjåføren forsøkt å skjule innholdet under en presenning. Men bilen er der. Og mer til. For under presenningen står også en pickup av typen RAM 1500 Crew Cab, også denne i millionklassen. Sjåføren har et forklaringsproblem.

Bildetekst: Da politiet lettet på presenningen var det ingen tvil. Dette var den stjålne Porschen.

-Det er en ekstra god følelse når vår teknologi og kompetanse kan hjelpe våre kunder med å finne igjen stjålne objekter. Vi fant ikke bare den stjålne bilen, men i tillegg en ekstra bil som også viste seg å være stjålet. Vi ønsker å berømme politiet for nok et godt samarbeid, sier Espen Ranvik.

Les saken i Sandefjords blad her.

Også i salgssjef i Porsche Sverige, Håkan Nilsson er svært glad for at bilen nå er funnet.

-Porsche Sverige har i flere år nå tilbudt alle nybilkunder installasjon og et treårsabonnement på sporingsenheter fra GSGroup. Det i seg selv bidrar nok til de relativt lave tallene vi ser når det gjelder tyverier av nyere Porscher. Når først en bil blir stjålet, er det gledelig å se at sporings-teknologien fungerer og at GSGroup i samarbeid med politiet finner biler og stopper tyvene.

Også Ranvik tror samarbeidet mellom Porsche og GSGroup er viktig. Spesielt når tallene viser at antallet søksoperasjoner øker.

-Vi opplever en økning i antall søk etter stjålne biler etter covid. Det virker som de kriminelle tar igjen for tiden da grensene var stengt. Da er et godt samarbeid med politi, bilforhandlerne og forsikringsselskapene essensielt for å finne igjen så mange som mulig av bilene, før de blir kjørt ut av landet, avslutter Ranvik.