Til innholdet

Stjal tre hjulslastere til en verdi av 100 000 euro

De kom imidlertid ikke veldig langt før eieren av kjøretøyene tok affære

En av våre mangeårige kunder i Finland, som jobber med eiendomsvedlikehold, oppdaget en morgen at tre av deres nye Kramer hjullastere hadde blitt stjålet. Verdien av disse hjullasterne er på godt over 100.000 euro.


Da kundens administrator logget på vårt servicesystem, la han umiddelbart merke til at posisjonsinformasjonen til to enheter ikke var riktig, og at tyver hadde klart å omgå systemet.

Den spesielle gps-trackeren fra GSGroup som ligger i en av de stjålne lasterne ga imidlertid et signal som avslørte hvor den befant seg. Kunden kunne da raskt bestemme plasseringen av enhetene i de aktuelle kjøretøyene.


Da kunden kom til adressen oppgitt av trackerenheten, ble det klart at alle tre lasterne var der. Stjålet, men ennå ikke flyttet ut av landet slik mange maskiner, utstyr og maskiner blir.


- Profesjonelle tyver opptrer ofte på en slik måte at tyvegods blir tatt med til et industriområde, og gjerningsmennene overvåker stedeti omtrent en dag eller to om politiet eller noen andre kommer for å søke etter tyvegodset, sier Business Unit Manager for GSGroup Finland Oy, Pekka Naukkarinen.


I dette tilfellet ble hjullasterne heldigvis raskt gjenfunnet før den kunne tas ut av Finland.

– Vi ser flere tilfeller som denne. I dette tilfellet berømmer vi kunden som tidlig skjønte at noe var galt og brukte teknologien vår til å finne ut hvor de stjålne kjøretøyene var.


Det gjør det vanskeligere og mer tidkrevende å hente ut stjålne gjenstander når de tas ut av landet, men det er fullt mulig å finne og hente dem, sier Naukkarinen.


- Tidligere i år kunne vi en leiebil som kostet mer enn 100.000 euro, som allerede var tatt ut av Finland. Det føles godt å kunne bruke teknologi til å hjelpe kundene våre med å få tilbake maskiner og utstyr og stille kriminelle til ansvar, sier Naukkarinen.

Merk: *Maskinen på bildet er ikke relatert til hendelsen.