Til innholdet

GSGroup «låner ut» intern kompetanse for å øke fokus på kvinner i teknologi

- Viktig å ha en felles arena for kvinnene i selskapet, og øke fokuset på nettopp kvinner i teknologi 

Med over 8 000 medlemmer som spenner over selskaper i ulike næringer, har ODA-Nettverk siden 2005 jobbet for å bedre mangfoldet i tech En del av kvinnene i GSGroup deltok nettopp på Oda Inspiration day 2023. Det ga mersmak, og nå går Head of Marketing hos nettopp GSGroup, Anne Melsom Bjerke, inn som frivillig i Oda nettverk. 

 - Å få denne muligheten er jo kjempegøy. Jeg håper min kompetanse kan bidra til en god Inspirasjonsdag i 2024 i samarbeid med et godt etablert team. Etter de første samlingene med de frivillige er jeg imopnert over det arbeidet som er lagt ned, og jeg er stolt av å få muligheten til å være med, sier Melsom Bjerke. 

CFO og COO i GSGroup Magnhild Agerup Faxvaag sier at å delta på ODA-dagen har stor verdi for selskapet av flere grunner. 

 - Dette engasjerer de kvinnelige ansatte, bygger nettverk og øker oppmerksomheten knyttet til å øke andelen kvinner i tech. For oss så er det viktig å ha en felles arena for kvinnene i selskapet og dette er et veldig godt initiativ for oss å delta på, sier Agerup-Faxvaag.   

ODA-Nettverk er "non-profit". Det drives av frivillig innsats fra kvinner i tech – for kvinner i tech. Kvinneandel og mangfold er et globalt anliggende, som også er anerkjent i FN’s tusenårsmål, skriver Oda nettverk på sine sider. Oda Inspiration day 2023 samlet rundt 1400 deltakere og Elin Hauge, Jeremy White, Sophia Adampour og Marit Strømøy var blant dem som stod på scenen.  

Personlig vekst og bedriftsfordel 

 - Det at våre ansatte velger å bruke sin fritid på frivillig arbeid er alltid positivt. I dette tilfellet viser vår Head of Marketing, Fleet and Asset Tracking, Anne Melsom Bjerke, vei med frivillig innsats, hvor personlig vekst også blir til en bedriftsfordel, sier CEO i GSGroup, Espen Ranvik.  

Ranvik påpeker at det er gjennom samarbeid at endring skjer, og at konkrete mål er satt for de neste årene.  

  - Kjønnsbalanse på arbeidsplassen styrker dynamikken. Her anerkjenner vi rom for forbedring, og forplikter oss til læring for en mer inkluderende fremtid, sier Ranvik.  

I en tid der digital transformasjon og teknologi både gir uante muligheter, for å løse noen av vår tids største utfordringer, men som også bidrar til økt risiko, er mangfold helt essensielt for samfunnets utvikling, skriver Oda-nettverk på sine sider. På spørsmål om hvorfor slike initiativ er viktige, svarer Agerup-Faxvaag dette. 

- Dette sier noe om vårt fokus og engasjement for å fremme flere kvinner i teknologi. Vi er opptatt av at dette skal hjelpe med å synliggjøre vårt engasjement knyttet til kvinner i tech og at dette forhåpentligvis på sikt bidrar til å øke andelen kvinner i selskapet og innenfor teknologi generelt.  

ODA-Nettverk har siden 2016 målt kvinneandelen innen IKT i Norge, i samarbeid med Kantar TNS. Selv om de har sett en økning fra 17% til 29% i 2019, er dette langt fra deres mål om 40% kvinneandel. Både generelt innen IKT, men også innen toppledelse, skriver Oda videre. 

Ranvik sier det jobbes med flere konkrete tiltak de neste årene-

 - Vi ser frem til å fortsette reisen mot et mer mangfoldig, inkluderende og effektivt arbeidsmiljø, og vi er takknemlige for hver persons bidrag på denne reisen, avslutter Ranvik.