Til innholdet

Båteiere - vær på vakt!

Sommerhalvåret er høysesong for båt-tyver, og flere steder i landet har politiet allerede gått ut med varsel om at organiserte kriminelle saumfarer norske havner.

Båthavner fulle av nypussede og blankpolerte båter kan virke som en magnet for dem med uærlige hensikter. Fritidsbåter er populære for mobile vinningskriminelle, og det er både selve båten og motorer som stjeles.

 

24 motorer på 6 dager

NRK melder om en eksplosiv økning i antall tyverier denne våren. I Vestland sitter tre menn mistenkt for å ha stjålet båtmotorer for millioner fra båthavner i Nordhordaland og Bergen. De mistenkte ble pågrepet med hele 24 motorer i sin besittelse, utstyr som hadde forsvunnet i løpet av bare seks dager.  

 

Sikre din båt og motor med elektronisk sporingsutstyr

GSGroup har siden starten av 90-tallet jobbet med sporingssystemer som retter seg mot å finne stjålne objekter. Med en unik teknologi og samarbeid med blant andre politi og forsikringsbransjen er sporingssystemene en sikkerhet for kundene dersom man opplever at båten har blitt borte.

- Tyveri oppleves som både frustrerende og skremmende for mange, og er noe man helst vil unngå. Dersom uhellet skulle være ute, gir våre sporingssystemer oversikt og posisjonen til valgte objekter, og varsler dersom disse blir flyttet utenfor gitte geo-soner. På denne måten er det vanskelig å gjemme seg bort, og sporingssystemene kan i tillegg virke preventivt, sier administrerende direktør i GSGroup, Espen Virik Ranvik.

En moderne båtpark som stadig fornyes med mer elektronikk og dyrt utstyr kan virke forlokkende på tyvene, og tyverier gjelder både selve båten, båtmotorene og annet utstyr av verdi. Flere medier har den siste tiden satt søkelys på ulike kriminelle miljøer, og hvordan biler, båter og annet utstyr fraktes gjennom nøye planlagte ruter til store deler av verden hvor det selges videre. 

 

Les mer om og bestill elektronisk sporingsutstyr fra vår nettbutikk