Til innholdet

Feriemarerittet avverget med sporingsteknologi fra GSGroup

Tyvene trodde de hadde greid å lure med seg en Range Rover i millionklassen. Lite visste de at politiet fulgte med på fluktruten.

 

Ferien ble en ganske annen for den svenske familien som var på tur til det populære feriestedet Marbella sør i Spania. Den varme luften, bølgeskvulp, strandliv og sol ble raskt erstattet med sinne, frustrasjon og håpløshet. Bilen familien hadde kjørt og som hadde blitt parkert utenfor ferieboligen var vekk.


- Vi fikk telefon tidlig på morgenen av kunden, som fortalte at bilen ikke lenger stod der den var blitt parkert, forteller administrerende direktør Espen Virik Ranvik i GSGroup.


Kunden hadde fortsatt nøklene, men trolig har tyvene klart å blokkere signalene fra eierens bilnøkkel når han skulle låse bilen.


- Radiosystemet som tyvene bruker har vært på markedet i flere år, og til forskjell fra tyverier på «gamlemåten» der vinduer eller dører blir ødelagt, gjør denne teknologien ikke noen fysisk skade på bilen, som gjør at den kan selges videre, sier Ranvik.


Politiet la seg på hjul


GSGroup er en ledende europeisk leverandør av systemer og tjenester for mobile datafangstløsninger, og har siden starten av 90-tallet utviklet sporing- og gjenfinningssystemer. Ranvik sier de opplever at de organiserte kriminelle nettverkene vet hva de vil ha, og har nøye planlagte ruter hvor tyvgodset fraktes.


- Vi er usikker på hvor akkurat denne bilen skulle fraktes, men det er flere havner og fergeleier i nærheten, som gjør det lett å få tyvegodset ut av Europa.


Bilen var av merket Range Rover som har en pris på rundt halvannen million norske kroner, og det er ingen tvil om at tyvene etter hvert har fått dyre vaner.


- Marbella er et godt etablert feriested der det samles mye mennesker året rundt. Flere av bilene og båtene i området er innenfor luksussegmentet, og det blir jo nærmest som en godteributikk med blankpolerte varer på rekke og rad.


Heldigvis endte denne historien godt. Under et halvt døgn etter at bilen blir meldt stjålet, blir den funnet av det spanske militærpolitiet Guardia Civil. Range Roveren hadde nemlig en liten sporingsenhet som gjorde at politiet enkelt kunne følge med på flukten, som ble noe kortene enn hva tyvene hadde håpet på.


- Tyveri er alltid en ubehagelig opplevelse, men på ferie kan det fort oppleves enda verre. Man kjenner ikke landet så godt, og man føler seg fort hjelpeløs. Jeg vil berømme politiets og vårt søksteams innsats. De stilte opp på kort varsel, noe som førte til at bilen kom til rette og de ansvarlige kan bli stilt til ansvar for sine handlinger. Nå håper jeg familien kan nyte resten av ferien i fred og ro, avslutter Ranvik.

 

Her kan du lese mer om og bestille elektronisk sporingsutstyr fra vår nettbutikk