Til innholdet

Hvordan tre radioteknologier gir oss et forsprang i jakten på stjålne gjenstander

Bruken av tre ulike radioteknologier skreddersydd til spesifikke behov, utgjør et kraftig verktøysett i den pågående kampen mot tyveri og kriminelle aktiviteter.

- Teknologiutviklingen går raskere enn noen gang, og nå er det et kappløp om å ligge et skritt foran dem som vil bruke teknologi til å begå kriminelle handlinger, sier divisjonsdirektør Per Waldemar Simonsen i GSGroup.

Bruken av tre forskjellige radioteknologier har vist seg å være svært effektivt i møte med blant annet jamming og generelt tyveri, der det handler om å få tak i stjålne gjenstander så raskt som mulig.

- De ulike radioteknologiene har svært forskjellige spesialiteter. Den første vi bruker klarer å gi oss en posisjon eller rettere sagt et område. Står du i Finnmark er det greit å vite at objektet du ønsker å finne ligger lenger sør, for eksempel i Vestfold og Telemark. Hvis du legger til en annen radioteknologi, vil den gi deg for eksempel en parkeringsplass i Tønsberg. Så kommer den tredje og mest presise teknologien inn, en som snuser opp gjenstander som er forsøkt skjult. Det mangler ikke på kreative løsninger som tyvene bruker, sier Simonsen.

Samarbeid og sømløs integrasjon

Fordelene med sporingssystemet er evnen til å tilpasse sporingen til hvert enkelt søk.

- Vi veksler enkelt mellom forskjellige sporingsfunksjoner, og tilpasser oss de forskjellige søksoperasjonene. Denne synergien maksimerer effektiviteten til verktøyene i kampen mot tyveri og kriminell aktivitet, sier divisjonsdirektør Simonsen.

Etter hvert som disse innovative radioløsningene fortsetter å utvikle seg, ser fremtiden stadig mer lovende ut for dem som ønsker å beskytte sine eiendeler.

- Sporingssystemet sikrer at stjålne gjenstander ikke forblir tapt, og det gir også enkeltpersoner og bedrifter den sikkerheten og tryggheten de fortjener, sier Simonsen.