Til innholdet

Søket etter stjålet Range Rover endte over all forventning

Sporingsenheten i den stjålne bilen ledet politiet til en skipscontainer, der det ble funnet nok en stjålet bil av samme type.  

- Dette er en særdeles god dag for oss. At sporingsteknologi kan føre til at flere stjålne objekter blir funnet. Dette hadde nok ikke tyvene regnet med, sier Per Waldemar Simonsen, divisjonsdirektør for Fleet and Asset Tracking i GSGroup.

Det var ved Bromma i Stockholm en kvinne gikk ut på gårdsplassen sin en søndag formiddag og oppdaget at bilen, en Range Rover Sport, var borte.  

 - Man tror det jo nesten ikke først. At ens egen bil kan bli stjålet etter å ha blitt parkert inntil husveggen. At noen tør, sier Simonsen. Men dessverre ser vi at dette ikke er et engangstilfelle.

Tyveriet er en realitet. Bilen er borte og kun biter av knust glass og hjulspor er igjen.  

Alarmtelefon og søksoperasjon 

Bilen har sporingsenheten Spotguard montert. Etter å ha fått samlet tankene tar kvinnen kontakt med både politiet og alarmtelefonen til GSGroup.  

- Vi starter umiddelbart søk etter den stjålne bilen, og får etter kort tid de første signalene fra sporingsenheten, sier Simonsen.

Utfordrende søksoperasjon  

De første signalene viser at bilen er sør for Stockholm, men dette skal vise seg å være en krevende operasjon for teamet.  

- De smarte sporingsenhetene kan settes i såkalt «tracking mode» ved for eksempel et tyveri. Det betyr at de sender signaler oftere tilbake til oss. Vi sier egentlig til systemet at «nå prøver vi å finne deg, fortell oss hvor du er». Jo sterkere signaler, jo bedre.

Signalene denne sporingsenheten sender ut er svake, og vanskeligere å tyde enn normalt. Det kan det være flere grunner til. Jamming er et kjent problem, men kriminelle er flinke til å forsøke å forstyrre og ødelegge signaler som sendes ut på andre måter. 

Her kommer imidlertid GSGroups egenutviklede teknologi, bestående av 3 forskjellige posisjoneringsteknikker, mer enn 30 års erfaring innen sporing, samt et utrolig godt samarbeid med politiet til sin rett.  

- Signalene fra sporingsenheten i den stjålne bilen blir etter hvert lokalisert til å komme fra en skipscontainer som var plassert ute i skogen i et friluftsområde syd for Stockholm.

 Politiet får oppgitt lokasjonen og kommer til stedet. Da de åpner containeren viser det seg at den ikke bare inneholder den stjålne Range Roveren, men også en ekstra Range Rover - som også viser seg å være stjålet. 

Begge bilene, som var av henholdsvis 2015 og 2016 årgang, har en samlet verdi på cirka 65.150 Euro og begge bilene var forsikret av Folksam. 

- Det føles godt når vår teknologi og dyktige og engasjerte ansatte nok en gang klarer å finne igjen stjålne objekter. Det er et godt samspill mellom mennesker og teknologi, og her vil jeg også berømme politiet og takke for nok et godt samarbeid, sier Simonsen.

 

 

Relaterte nyheter