Til innholdet

Stjal Porsche Panamera i Sverige - gjenfunnet i Spania

Utleieavtalen av en splitter ny Porsche Panamera 4 E-hybrid viste seg å bli alt annet enn en hyggelig. Heldigvis var bilen utstyrt med sporingsenhet.

En av våre kunder i Sverige, et bilutleieselskap, leide ut en Porsche Panamera 4 E-hybrid for en avtalt periode. Da utleieperioden var over, ble leietakeren plutselig vanskelig å komme i kontakt med. Tiden gikk og bilen ble ikke levert tilbake, selv om utleiefirmaet gjentatte ganger hadde forsøkt å komme i kontakt med personen som hadde leid bilen.

- Bilutleieselskapet fattet mistanke og tok kontakt med vår alarmsentral som startet et søk etter kjøretøyet. Det ble raskt fastslått at bilen ikke lenger var i Sverige, men hadde tilbakelagt flere tusen kilometer. Posisjonen fra sporingsenheten viste en by ved navn Toledo midt i Spania, sier Klas Wassberg, Business Unit Manager i GSGroup.

Utfordrende søksoperasjon

Søket etter den stjålne Porschen skulle vise seg å bli alt annet enn enkel.

- Det var tydelig at bilen var lagret i det vi antar var en garasje med dårlig mobildekning, og signalene vi mottok var vanskelige å spore. Imidlertid satte vi sporingsenheten i overvåkingsmodus og etablerte et alarmsignal som skulle gi oss beskjed dersom bilen var i bevegelse, sier Wassberg.

Tålmodighet viste seg å være nøkkelen.

- Etter noen dager mottok vi en alarm; bilen var ute av garasjen, og vi sporet bilens bevegelser, og kontaktet spansk politi og ba om hjelp med å beslaglegge bilen. Politiet dro ut og fant bilen på den posisjonen vi oppga til dem.

Spansk politi beslagla bilen, og GSGroups søksteam kunne informere kunden om at bilen til en verdi av 115 000 euro var funnet.

- Dette viser hva teknologien gjør for oss i praksis, når det kommer til biltyveri og gjenfinning av stjålne kjøretøy, verktøy og maskiner. Det understreker også viktigheten av samarbeid mellom ulike aktører for å pågripe kriminelle og returnere stjålne eiendeler til deres rettmessige eiere, sier Wassberg.