Til innholdet

Stjålet BMW M2 funnet i garasjeanlegg

Bilen som har en verdi på rundt 70 000 euro ble funnet sammen med en rekke andre stjålne objekter.

 


Vi fikk en telefonsamtale fra en av kundene våre om at bilen hans ikke var der han hadde parkert den. Bilen som var av typen BMW M2 Competition til en verdi av nærmere 1 million norske kroner, hadde blitt låst inne i et delt garasjeanlegg, og eieren hadde fremdeles begge sett med bilnøkler med seg da han gikk for å sjekke den. Dette indikerer ofte at tyvene enten har stjålet informasjonen om bilnøkkelen, eller på et tidspunkt har forstyrret signalet til nøkkelen når eier har forsøkt å låse den, sier Aivars Vilnitis leder for sporing-og gjenfinningsdivisjonen i GSGroup. 

Vilnitis forklarer videre at dette er en av grunnene til at biltyveri er mye vanskeligere å få øye på nå. I motsetning til tidligere, hvor tyvene fysisk måtte bryte seg inn og skade vinduet eller døren på bilen, trenger du nå bare å forstyrre radiosignalene. En erfaren biltyv kan bokstavelig talt stjele og kjøre bort en bil på få sekunder. Sett utenfra ser en slik handling ikke ut som en forbrytelse i det hele tatt. En tyv skanner et signal fra eierens nøkler, låser opp døren, går inn og kjører av sted.

 

Les mer om og bestill elektronisk sporingsutstyr fra vår nettbutikk

 

Endrer bilens utseende i stor skala

Når kunden fremdeles var på telefonen, startet GSGroups alarmsentral en søksoperasjon for å finne bilens plassering. Gjennom GSM-triangulering, GPS-posisjon og radiosignalsporing klarte teamet å spore opp bilen og finne ut den nøyaktige plasseringen. Tyvene var absolutt ingen amatører og det viste seg å utvikle seg til et katt- og mus-spill. Tid er alltid essensielt i disse tilfellene. Vi har lagt merke til at flere biler blir kjørt til spesielle «fabrikker» for å bli modifisert, slik at selv eierne ikke ville ha gjenkjent sin egen bil hvis de gikk forbi den på gaten. Dette skjer i økende tempo, og det er urovekkende trend blant de kriminelle nettverkene, sier Vilnitis. Myndigheter og eksperter på dataangrep og digital sikkerhet har tidligere advart om at det å jobbe hjemmefra gjør bedrifter mer utsatt og sårbare overfor nettangrep, men andre kriminelle ser også ut til å utnytte folks endrede atferdsmønster.

- Heldigvis klarte vi å lokalisere bilens nøyaktige posisjon raskt og ringe politiet som kom til stedet. Det er viktig å holde disse menneskene ansvarlige for sine handlinger og vise at vi ikke er villige til å la dem slippe unna. Jeg vil takke både søksteamet vårt og politiet for nok en vellykket operasjon, og for et godt samarbeid, sier Vilnitis.

 

Les mer om hva du kan gjøre selv for å sikre bilen din mot tyveri