Til innholdet

Stjålet Range Rover Sport funnet i underjordisk parkeringsgarasje

En stjålet Range Rover Sport, verdsatt til 50 000 euro og av årgang 2015, ble funnet i en underjordisk garasje i Gøteborg, takket være innsatsen fra et dedikert søketeam og tre radioteknologier. 

Bilen ble rapportert stjålet fra Limhamn, og etter å ha mottatt meldingen om tyveriet, satte søketeamet i gang en søksoperasjon for å finne igjen det stjålne kjøretøyet. Etter å ha analysert dataene, kunne GSGroups søksteam konstatere at bilen hadde blitt kjørt nordover. Dette dannet grunnlaget for å starte et omfattende søk i området. 

 En krevende operasjon 

Søket var imidlertid utfordrende, da tyvene forsøkte å gjemme bilen. Likevel, ved hjelp av tre radioteknologier, lyktes teamet i å spore opp bilen til en garasje utenfor Gøteborg sentrum. 

Les mer om hvordan våre tre radioteknologier gir oss et forsprang i jakten på stjålne gjenstander.

- Da vi fikk posisjon på bilen, kontaktet vi umiddelbart politiet, som raskt rykket ut til stedet. Etter å ha bekreftet funnstedet, ble den stjålne Range Roveren fraktet bort av politiet for videre tekniske undersøkelser, sier Per Waldemar Simonsen, divisjonsdirektør for Fleet and Asset Tracking hos GSGroup.  

Les også: Søket etter stjålet Range Rover endte over all forventning.

Den vellykkede gjenfinningen er et bevis på den stadig voksende betydningen av avansert teknologi i kriminalitetsbekjempelse.  

- Vi ser at dette alltid blir en form for katt og mus-lek. Tyvene frakter bilene et godt stykke unna, og gjemmer dem så godt det lar seg gjøre for å se om noen forsøker å finne dem igjen. Våre tre radioteknologier gir en unik mulighet for å lokalisere over et større område, snevre inn og gi eksakt lokasjon. Vi er stolte av og nok en gang kunne finne stjålne objekter, og takker for et godt samarbeid med politiet, sier Simonsen.