Til innholdet

Er du klar for at grensene åpnes?

Etter mer enn et år åpner flere og flere land nå grensene. Men ikke alle ønsker å komme på besøk for å nyte natur og kultur.  

Som følge av nedstengningen har det vært en økning i salg av både hytter, båter, motorer og annet utstyr. Det kan fort bli fristende for en med uærlige hensikter.  

-Det er klart at stengte grenser og økt kontroll har gjort det vanskeligere for tyvene å frakte tyvgods gjennom flere land. Nå som grensene er mer åpne, er frykten for at det skal bli en økning i tyverier absolutt til stede, sier Trond Johannessen i GSGroup.

I godt over et år har verden sett annerledes ut, men nå gjør flere land helomvending og åpner grensene sine helt eller delvis. Også Norge er i gang med en gradvis gjenåpning og det er mye man kan selv kan gjøre for å sikre sine verdier. 

-Kameraovervåkning, alarm og lyssensorer på privat eiendom kan være effektivt for å skremme vekk uvedkommende. Hvis man i tillegg reklamerer godt med dette for eksempel på et gjerde eller port, at eiendommen har dette, kan dette virke preventivt, sier Johannessen. 

I tillegg er det å alliere seg med en nabo når man er på ferie som kan ta inn posten et godt virkemiddel.  

-Man ønsker generelt ikke å gi uttrykk for at det er fritt fram.  

Sporingsløsninger for bedrifter og privatpersoner 

GSGroup har utviklet sporingsløsninger i 30 år, og har gjennom et nært samarbeid med både kunder og partnere forbedret produktene til å passe dagens marked. I tillegg til bil, båt og motorsykler kan sporingsløsningene settes på det meste av utstyr.  

-Det er en trygghet for kundene at utstyr har et sporingsprodukt dersom det skulle bli borte. Ingen håper det, men når uhellet først er ute angrer mange. Det føles frustrerende at noen har tatt noe som ikke tilhører dem. Det kan vi gjøre noe med, sier Johannessen videre. 

GSGroup har et stort partnernettverk og flere tusen søksoperasjoner bak seg. Det gir en trygghet på at samarbeidet fungerer.  

-Ingenting er så godt som å ta tyvene på fersk gjerning. Det handler om å ligge et skritt foran tyvene.  Å være tidlig ute øker sannsynligheten for at tyvene blir tatt og holdt ansvarlig for sine handlinger. Vi jobber hver dag med å utvikle produkter som skal gjøre det vanskelig for tyvene. Den jobben er vi stolte av.  

Relaterte nyheter